Chef-kok Jeroen De Pauw is nooit om een stunt verlegen. Koken kan hij als de beste, maar in deze voorstelling brengt hij de kunst van het koken ‘to the next level’. Smaken ontroeren, net als muziek en beelden. Daarom stak hij de koppen samen met de Belgische topmuzikanten Hugh Desmond en Waldo Geuns, fotografen Marc en Bart van Studio Wauters en jonge cineasten van het Ritcs.
Het resultaat is een wervelende muzikale, visuele én interactieve voorstelling SMAAK waarin muzikale pareltjes van Ravel, Piazzolla, Ginastera, Franck en Piazzolla gekoppeld worden aan onze vijf smaken. Zoet, zout, zuur, bitter en umami… Welke muziek en welke emoties roepen ze bij ons op? Dat is de kracht van deze unieke totaalervaring. Het publiek krijgt proevertjes doorheen de voorstelling, en ervaart, geniet, lacht, pinkt een traan weg,… zoals nooit tevoren. Deze voorstelling is zowel een genot voor de smaakpapillen, onze ogen als ons gehoor! De smaak te pakken?
Jeroen De Pauw, kok en verteller
Hugh Desmond, violist en verteller
Waldo Geuns, pianist en verteller
Marc Wauters, fotograaf
Studenten Ritcs Brussel, visualisaties
Muziektheater met live muziek, gesprekken en visualisaties – Bij binnenkomen ontvangt het publiek een lepeltje, doosje met smaken en een flesje water
Muziek
Maurice Ravel, Vioolsonate nr. 2, deel 2 “Blues”
Carlos Gardel, Por Una cabeza
Ginastera, Pampeana nr. 1, op. 16
Sergei Prokofiev, Vioolsonate nr. 1 in f, op. 80, deel 3: Andante
Astor Piazzolla, Adiós Nonino
César Franck, uit Vioolsonate: deel 4
Jeroen De Pauw
Na een opleiding aan de hotelschool van Mechelen en een voortgezette opleiding gastronomie verovert Jeroen De Pauw meteen een plaatsje in de keuken van sterrenrestaurants als ‘Comme Chez Soi’ en ‘Hof van Cleve’. Tijdens een verblijf in Aix-en-Provence leert de jonge kok de Franse keuken kennen en wijdt hij zich een tijdlang aan deze nieuwe liefde. Maar Jeroen is jong en wil vooral creatief zijn! Zo wordt ‘Cookie Boys’ geboren: met zijn mobiele keuken, opgeborgen in tien koffers, toerde Jeroen door Europa en verwende artiesten als Axelle Red, Tom Waits, Hooverphonic,… Nadien volgde ook nog een kookatelier waarbij een kleine groep gasten een vijfgangendiner in zijn eigen keuken geserveerd kreeg.
Na 10 jaar wou hij iets nieuws: Jeroen richtte ‘Canape’ op. Een nieuwe horecabeleving met restaurants en een webshop waar alles draait rond aperitieven. Voor Jeroen is aperitieven het nieuwe dineren, met veel verschillende hapjes en kleine gerechtjes om te delen. Combineer dit met de lekkerste cocktails of mocktails en je hebt instant een culinair vakantiegevoel! Intussen kreeg hij ook algemene bekendheid als kok van het VRTprogramma 1000 Zonnen en Garnalen. Na een lange weg via andere zenders werd hij njam!-kok. Voor hem was dat een beetje thuiskomen. Vele collega’s met wie hij in die afgelopen 18 jaar samenwerkte, maken deel uit van het njam!-team.
Studio Wauters
Marc en Bart Wauters hebben een levenslange relatie met fotografie.
Het is hun passie die hun ideeën inspireert en hun stijl vormt.
Eenvoud en elegantie zijn de twee belangrijkste kenmerken van hun fotografie. Marc begon zijn eigen studio in 1987. Zijn liefde voor fotografie inspireerde ook zijn zoon Bart. Studio Wauters staat garant voor kwaliteit en creativiteit in food-, reclame- en landschapsfotografie. Door hun intuïtie over het belang van digitale fotografie en retoucheren zijn ze een van de trendsetters op dit gebied.
Ritcs Airbox
Een onderzoekend, rebels en verbindend online platform met een inzet om actuele, multiculturele en experimentele content te maken.
Dit is het medialab waar de studenten van de derde bachelor televisie en de masters televisie hun doel van maken. Momenteel enkel nog maar een online platform, maar strevend naar online streaming en in de toekomst misschien wel een eigen RITCS-televisiezender – door en voor studenten, maar ook een uitgebreid doelpubliek.